Lääkepalvelut

Apteekkimme suoratoimituspisteissä saat reseptilääkkeesi farmasian ammattilaiselta ja sinulla on aikaa kysyä lääkkeestäsi.

Annosjakelu

Lääkepalvelut sisältävät myös annosjakelun. Lääkkeiden annosjakelussa lääkkeesi jaetaan valmiiksi päiväannoksiksi. Annospusseihin pakatut lääkkeet on helpompi muistaa etenkin silloin, kun käytössä on monia eri lääkkeitä.

Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhdessä lääkärin ja farmasian ammattilaisen kanssa. Näin huomataan, jos eri aikoina eri oireisiin määrätyt lääkkeet eivät ole keskenään yhteensopivia tai jos jokin lääke voidaan tarpeettomana poistaa asiakkaan lääkityksestä kokonaan.

Annosjakelun ansiosta myös lääkehävikin määrä vähenee. Tällöin sinulle ei jää käyttämättömiä lääkkeitä, jos lääke ei jostain syystä sovellukaan sinulle, ja se joudutaan vaihtamaan.

Lääkejätteiden vastaanotto

Käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai pilaantuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Älä hävitä lääkkeitä tai elohopeakuumemittareita talousjätteen seassa, sillä ne vaativat erityisen käsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda käytöstä poistetut lääkkeesi apteekkiin, jolloin me toimitamme ne edelleen tuhottavaksi.

Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta

Eri vaivoihin määrätyillä lääkkeillä saattaa olla yllättäviä yhteisvaikutuksia. Ongelmia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä. Riskiryhmässä ovat erityisesti monia eri lääkkeitä käyttävät potilaat.

Monilla Suomessa paljon käytetyillä lääkkeillä, kuten masennuslääkkeillä, tulehduskipulääkkeillä ja esimerkiksi verenohennuslääke Marevanilla on yhteisvaikutuksia. Huono lääkeyhdistelmä voi syntyä esimerkiksi silloin, kun lääkäri ei uutta lääkettä määrätessään ole huomannut tai tiennyt, mitä muita lääkkeitä potilas käyttää tai ei ole ollut tietoinen lääkkeiden yhteisvaikutukseen liittyvistä riskeistä.

Myös luontaistuotteet voivat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä yhdessä reseptilääkkeiden kanssa käytettyinä.

Kun keskität kaikki lääkeostosi Pasilan apteekkiin, voimme varmistaa lääkityksesi turvallisuuden. Kysy meiltä neuvoa myös silloin, kun hankit reseptivapaita tuotteita.

Itsehoitopuolella ammattilaiset auttavat

Itsehoitopuolella ammattilaisemme suosittelevat sinulle parhaat mahdolliset tuotteet ja lääkkeet kulloinkin käsillä olevaan vaivaan tai ongelmaan. He neuvovat lääkkeen käytössä ja vastaavat kysymyksiisi.

Ihon hyvässä hoidossa apunasi ovat paitsi farmaseutit ja proviisorit myös meidän kosmetologimme ja onpa meillä myös kosmetiikkaneuvojakin. Laajasta valikoimastamme löytyy nyt kaikille päivittäiseen puhtauteen ja ihonhoitoon tarvittavat tuotteet ammattilaisten sinulle valisemina.

Reseptilääkkeiden uusintapalvelu

Jos resepti on määrätty terveyskeskuksesta, voimme lähettää lääkärille uusintapyynnön veloituksetta puolestasi. Lääkärillä on kahdeksan arkipäivää aikaa reagoida uusintapyyntöön.

Mikäli tarvitset reseptin uusintaa kiireellisemmin, reseptin uusinta on mahdollista myös Mehiläisen Digiklinikan avulla. Asioimme palvelussa puolestasi, ja Mehiläisen lääkäri uusii reseptit nopeasti apteekissa asioinnin yhteydessä. Tämä palvelu maksullinen ja tarkoitettu väliaikaiseksi avuksi akuutteihin tilanteisiin. Mikäli lääkäri ei jostain syystä pysty uusimaan reseptejäsi, palvelusta ei koidu sinulle kuluja. Kysy tästä lisää meiltä apteekista!

Ota meihin yhteyttä

Osoite

Mall of Tripla (4. krs)
Pasilan asema-aukio 1
00520 Helsinki

Aukioloajat

Olemme avoinna ma-pe 7-22, la-su 9-22

 


 Yhteystiedot

puh. 09-8689240 (ei lisämaksullinen)
info(at)pasilanapteekki.fi