Apteekin vinkit

Apteekin vinkit

Meiltä saat vinkkejä itsehoitoon, hyvinvointiin ja ihonhoitoon. Tutustu henkilökuntamme suosittelemiin tuotteisiin. Vinkkaamme vuodenaikaan ja teemaan sopivat täsmätuotteet. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme sekä kauden tarjoustuotteisiin!

Lääkejätteiden kierrätys apteekissa

 

Lääkejätteiden lajittelu apteekissa on tärkeä toimenpide ympäristön ja terveyden suojelemiseksi. Oikein lajiteltuna lääkejäte voidaan käsitellä asianmukaisesti ja estää lääkejätteiden päätyminen ympäristöön.

Lääkepakkauksesta voidaan erottaa kierrätettävä jäte ja vaarallinen jäte. Kierrätettäviin jätteisiin kuuluvat pakkausselosteet ja pahvipakkaukset, jotka voidaan lajitella esimerkiksi kartonkikeräykseen. Vaarallisiin jätteisiin puolestaan kuuluvat vanhentuneet ja käyttämättömät lääkkeet, lääkkeiden jäämät sekä lääkepakkaukset, joissa on vielä lääkettä jäljellä. Näitä ei saa heittää normaaliin jäteastiaan tai viemäriin, sillä ne voivat päätyä vesistöihin tai aiheuttaa terveysriskejä. Palautathan lääkejätteet apteekkiin.

 Näin kierrätät lääkejätteet oikein:

1) Lääkepakkauksista tulee ensin poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot sisältävät ohjelaput ja etiketit. Tällä varmistetaan, että henkilökohtaiset tiedot säilyvät asianmukaisesti suojattuina.

2) Tabletit, kapselit ja voidemaiset tuubit voi palauttaa apteekkiin sellaisenaan. Voit kerätä nämä lääkejätteet esimerkiksi läpinäkyvään muovipussiin, joka suljetaan tiiviisti ennen palauttamista. Pasilan apteekissa isot nestettä sisältävät lasipullot kerätään erikseen.

3) Neulat ja ruiskut on palautettava neulankestävässä astiassa erilliseen palautuslaatikkoon. Tämä on tärkeää, jotta estetään terävien esineiden aiheuttamat tapaturmat ja vältetään mahdollinen tartuntariski.

4) Käytetyt lääkelaastarit taitetaan kaksin kerroin liimapinta sisäänpäin ja palautetaan yhdessä tablettien ja kapseleiden kanssa.

5) Elohopeakuumemittarit ja jodia sisältävät lääkkeet palautetaan erikseen niille tarkoitettuihin palautuslaatikoihin.

6) Perusvoiteet ja ravintolisät voidaan lajitella sekajätteeseen. Nämä tuotteet eivät sisällä lääkeaineita tai muita vaarallisia aineita.

Noudattamalla näitä ohjeita huolellisesti voimme yhdessä vaikuttaa ympäristön suojeluun ja edistää kestävää kehitystä terveydenhuollossa. Kiitos vastuullisesta toiminnasta!

Ota meihin yhteyttä

Osoite

Mall of Tripla (4. krs)
Pasilan asema-aukio 1
00520 Helsinki

 Aukioloajat

Olemme avoinna ma-pe 7-22, la-su 9-22


 

 

 

Yhteystiedot

Puh: 09 8689 240 (ei lisämaksullinen)
info(at)pasilanapteekki.fi