Apteekin vinkit

Apteekin vinkit

Meiltä saat vinkkejä itsehoitoon, hyvinvointiin, ihonhoitoon. Tutustu henkilökuntamme suosittelemiin tuotteisiin. Vinkkaamme vuodenaikaan ja teemaan sopivat täsmätuotteet. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme sekä kauden tarjoustuotteisiin!

Kosmetologin vinkit "masknen" kesyttämiseen!

Maskeista tuli nopeasti osa arkipäivää ja niiden mukana tuli  iho-ongelmia; kutinaa, ihoärsytystä, punoitusta, näppyjä.

Vinkkejä maskinassun kesyttämiseen:

1.Puhdista oikein! Ihon säännöllinen puhdistus on tärkeä osa jokaista ihonhoitorutiinia ja sen tärkeys korostuu entisestään nyt, kun maskia käytetään useita tunteja päivässä. Puhdistuksessa tulee käyttää hellävaraista, mutta tarpeeksi tehokasta puhdistusainetta, jotta iholta peseytyy pois maskin alla muhineet ylimääräiset epäpuhtaudet, hiki sekä liiallinen ja kuollut ihosolukko, jotka kaikki voivat ärsyttää ihoa. Liian voimakas puhdistusaine voi jopa kuivattaa ja ärsyttää ihoa entisestään, eli kiinnitä erityistä huomiota putsarin valintaan!

2. Kosteuta! Ihanteellinen voide maskin alle on kevyt, vesipohjainen kosteusvoide, joka tuo kosteutta ihoon olematta liian raskas niin, että se jäisi ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia maskin aiheuttaman kosteuden kanssa. Jos käyttää tehokkaita aktiiviaineita ne kannattaa levittää kasvoille vasta nukkumaan mennessä illalla, kun maskia ei enää tarvitse laittaa. Jos iho kaipaa lisäboostia, kosteuttavat kasvonaamiot ja seerumit ovat hyvä lisä hoitorutiiniin.

3. Kuorinta! Ihon tukkeutumista voi ehkäistä ihon hellävaraisella kuorinnalla. Jos iho kestää niin kerran viikossa voi halutessaan käyttää esimerkiksi AHA-happoja sisältäviä tuotteita, jotka kuorivat ihoa hellästi ja tehokkaasti. Kaikki isorakeiset mekaaniset kuorinnat jättäisin kaappiin.

Jos iho on jo ärtynyt pahasti, on hyvä käyttää suojavoidetta, joka jää ihon pinnalle vähentämään hiertymistä ja ihon ärsytystä.

Tässä muutamia hyviksi todettuja tuotteita;

♥ La Roche-Posay Cicaplast B5 Balm ehkäisee bakteerien lisääntymistä vaurioalueella ja auttaa nopeuttamaan ihon uusiutumista. Lisäksi se lievittää ihon kutinaa, punoitusta, kuumotusta sekä kiristävää tunnetta. Iho ei jää valkoiseksi, vaikka voide sisältääkin sinkkiä!

♥ Avene Cicalfate suihke rauhoittaa hautunutta ja ärtynyttä ihoa. Sisältää rauhoittavaa Avènen terveyslähdevettä sekä bakteerien lisääntymistä estäviä kuparia ja sinkkiä.

– Tiina, kosmetologi –

 

Talviloma lähestyy

Moni miettii, miten viettää lomaa näinä erikoisina aikoina, kun juuri minnekään ei voi mennä – vaikka mieli tekisi.

Voi miten ihanaa olisikaan mennä hoitolaan ja käydä rentouttavissa vartalohoidoissa…

Mutta ei hätää, meiltä löytyy täältä apteekista paljon ihania vartalotuotteita, joilla voi luoda itse itselleen pienen Spa -hetken, ihan omassa kodissa.

Varaa aikaa hemmotteluun.

Aloita hemmotteluhetki vartalokuorinnalla. Tarkoitus on poistaa iholta kuollutta pintasolukkoa ja näin mahdollistaa hoitovoiteiden parempi imeytyminen iholla.

Esimerkiksi Avenen Gentle Body Scrub on loistava tuote vartalon kuorintaan. Se sisältää selluloosa– ja jojobamikrohelmiä, jotka tekevät ihosta pehmeän, sileämmän ja puhtaamman. Muista myös kuoria kovettuneet kantapäät, niin jalkavoiteetkin imeytyvät ihan uudella tavalla.

Kun iho on kuorittu, voidaan siirtyä kosteutukseen.

Valikoimistamme löytyy useita ihania vartalotuotteita, niin tuoksujen ystäville kuin tuoksuttomia tuotteita suosiville.

Itse kosmetologina suosin paljon keramideja ja kosteuttavia aineita sisältäviä ja nopeasti imeytyviä tuotteita. Mieto tuoksukaan ei ole pahitteeksi!

Suosikkejani ovat Ceraven vartalovoiteet, sekä lotion että cream. Molemmat sisältävät kolmea keramidia sekä superkosteuttavaa hyaluronihappoa.

Ceraven Moisturising Lotion on kevyt ja nopeasti imeytyvä ja se käy vartalon lisäksi hyvin myös päivävoiteeksi kasvoille.

Cerave Moisturising Cream puolestaan on valintani silloin, kun tarvitsen hoitavamman voiteen, esimerkiksi jos iholla esiintyy kuivia läikkiä ja ihoa kutisee.   

Hyväksi osoittautunut kikka on levittää paksu kerros Cerave Cream –voidetta kasvoille ikään kuin naamioksi, antaa imeytyä n. 10 minuuttia ja pyyhkiä kasvopaperilla ylimääräiset pois. Tämä vinkkinä kaikille innokkaille hiihtäjille, joiden kasvot kuivuvat kylmästä ilmasta!

Kuivalle ja karhealle kyynärpäiden iholle avun tuo Cerave SA Smoothing Cream, joka sisältää salisyylihappoa ja karbamidia, jotka yhdessä kuorivat karheutta iholta häiritsemättä sen suojamuuria. Tästäkin voiteesta löytyy ne ihanat keramidit sekä hyaluronihappo!

Mukavaa lomailua!

– kosmetologi Tiina –

Ota meihin yhteyttä

Osoite

Mall of Tripla (4. krs)
Pasilan asema-aukio 1
00520 Helsinki

Aukioloajat

Olemme avoinna joka päivä 07-22