Apteekin vinkit

Apteekin vinkit

Meiltä saat vinkkejä itsehoitoon, hyvinvointiin, ihonhoitoon. Tutustu henkilökuntamme suosittelemiin tuotteisiin. Vinkkaamme vuodenaikaan ja teemaan sopivat täsmätuotteet. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme sekä kauden tarjoustuotteisiin!

Kosmetologin vinkit "masknen" kesyttämiseen!

Maskeista tuli nopeasti osa arkipäivää ja niiden mukana tuli  iho-ongelmia; kutinaa, ihoärsytystä, punoitusta, näppyjä.

Vinkkejä maskinassun kesyttämiseen:

1.Puhdista oikein! Ihon säännöllinen puhdistus on tärkeä osa jokaista ihonhoitorutiinia ja sen tärkeys korostuu entisestään nyt, kun maskia käytetään useita tunteja päivässä. Puhdistuksessa tulee käyttää hellävaraista, mutta tarpeeksi tehokasta puhdistusainetta, jotta iholta peseytyy pois maskin alla muhineet ylimääräiset epäpuhtaudet, hiki sekä liiallinen ja kuollut ihosolukko, jotka kaikki voivat ärsyttää ihoa. Liian voimakas puhdistusaine voi jopa kuivattaa ja ärsyttää ihoa entisestään, eli kiinnitä erityistä huomiota putsarin valintaan!

2. Kosteuta! Ihanteellinen voide maskin alle on kevyt, vesipohjainen kosteusvoide, joka tuo kosteutta ihoon olematta liian raskas niin, että se jäisi ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia maskin aiheuttaman kosteuden kanssa. Jos käyttää tehokkaita aktiiviaineita ne kannattaa levittää kasvoille vasta nukkumaan mennessä illalla, kun maskia ei enää tarvitse laittaa. Jos iho kaipaa lisäboostia, kosteuttavat kasvonaamiot ja seerumit ovat hyvä lisä hoitorutiiniin.

3. Kuorinta! Ihon tukkeutumista voi ehkäistä ihon hellävaraisella kuorinnalla. Jos iho kestää niin kerran viikossa voi halutessaan käyttää esimerkiksi AHA-happoja sisältäviä tuotteita, jotka kuorivat ihoa hellästi ja tehokkaasti. Kaikki isorakeiset mekaaniset kuorinnat jättäisin kaappiin.

Jos iho on jo ärtynyt pahasti, on hyvä käyttää suojavoidetta, joka jää ihon pinnalle vähentämään hiertymistä ja ihon ärsytystä.

Tässä muutamia hyviksi todettuja tuotteita;

♥ La Roche-Posay Cicaplast B5 Balm ehkäisee bakteerien lisääntymistä vaurioalueella ja auttaa nopeuttamaan ihon uusiutumista. Lisäksi se lievittää ihon kutinaa, punoitusta, kuumotusta sekä kiristävää tunnetta. Iho ei jää valkoiseksi, vaikka voide sisältääkin sinkkiä!

♥ Avene Cicalfate suihke rauhoittaa hautunutta ja ärtynyttä ihoa. Sisältää rauhoittavaa Avènen terveyslähdevettä sekä bakteerien lisääntymistä estäviä kuparia ja sinkkiä.

– Tiina, kosmetologi –

 

Oireileeko päänahkasi, kutittaako, tekeekö mieli rapsutella - onko pipo painanut tukan lyttyyn?

Kevättä kohden mennään ja valo lisääntyy vihdoin, mikäs sen mukavampaa😊

Talven jälkeen voi taas keskittyä hiusten ja päänahan hyvinvointiin.

Usein päänahan oireilu johtuu joko liiasta rasvaisuudesta tai liiasta kuivuudesta, kummatkin saavat ihon kutiamaan.

Kuivuudesta johtuvaan kutinaan löytyy apteekista monia tuotteita.

 

Aco, Special Care Dry Scalp Treatment

Tämä tehokkaasti kosteuttava geeli lievittää kuivuutta ja kutinaa ehkäisten samalla hilseen syntymistä. Geeli ei tee hiuksista rasvaisia tai tahmeita. Käyttö on helppoa – tee  jakauksia kuiviin hiuksiin ja annostele geeliä suoraan päänahkaan, ja jätä imeytymään, eikä tarvitse huuhdella pois.

Pipon alla lyttyyn menneet hiukset saa  kesäkuntoon syväkosteuttamalla esim. naamioiden ja hoitoaineiden avulla tai syömällä suun kautta otettavia ravinteita.

Jos ongelmanasi on enemmän liikarasvoittuminen kuin kuivuus ja siksi tukka on lytyssä, löytyy tähänkin apua.

 

System 4, Oil Cure Hair Mask

Tämä kuoriva salisyylia sisältävä ja ravitseva hiuspohjan hoitonaamio kuorii hiuspohjan ihoa ja poistaa hilsettä. Tuote kosteuttaa, rauhoittaa, lisää hiusten kiiltoa, käsiteltävyyttä ja elastisuutta. Hiero hiuksiin ja hiuspohjaan ja anna vaikuttaa 5- 30 minuuttia.

Ihanaa kevättä kaikille!

– Tiina, kosmetologi –

Ota meihin yhteyttä

Osoite

Mall of Tripla (4. krs)
Pasilan asema-aukio 1
00520 Helsinki

Aukioloajat

Olemme avoinna ma-pe 07-21, la-su 11-19